Kuchař – číšník
kód oboru | 65-51-H/01 |
délka studia | 3 roky |
ukončení | závěrečná zkouška - výuční list |
zaměření | kuchař – číšník |
Podmínky pro přijetí
- úspěšné dokončení 9. ročníku ZŠ
- dobrý zdravotní stav (nutné potvrzení lékaře)
Uplatnění absolventa
- restaurace, bary
- jídelny
- hotely, penziony
- školská zařízení
- ostatní podnikatelské subjekty v oblasti stravovacích služeb
Popis oboru
Žáci získají znalosti přípravy jídel teplé a studené kuchyně včetně dietních jídel, teplých moučníků a cukrářských výrobků. Dále se naučí upravovat jídla pro běžné a slavnostní příležitosti. Osvojí si administrativní práce a ekonomické činnosti nutné při hospodaření v provozovnách společného stravování, současně získají základy práce na PC a znalost cizího jazyka. Praktická výuka probíhá ve cvičných kuchyních školy a v soukromých podnicích s ohledem na trvalé bydliště žáka. Škola pro žáky organizuje zahraniční stáže a prázdninové pobyty v zahraničí. Žáci dostávají odměnu za produktivní práci vykonanou v rámci výuky.
Žákům je umožněno získat certifikát ECDL a řidičský průkaz skupiny B.
Absolventi učebních oborů se mohou dále vzdělávat v nástavbovém studiu – Podnikání, v dvouletém denním či tříletém dálkovém studiu, kód oboru 64-41-L/51.
předmět | 1. | 2. | 3. |
---|---|---|---|
Český jazyk | |||
1. Cizí jazyk - maturitní | |||
2. Cizí jazyk | |||
Občanská výchova | |||
Základy přírodních věd | |||
Matematika | |||
Literatura | |||
Tělesná výchova | |||
Informační a komunikační technologie | |||
Ekonomika | |||
Technologie přípravy pokrmů | |||
Potraviny a výživa | |||
Stolničení | |||
Odborný výcvik | |||
Společenská výuka |