Stravovací a ubytovací služby
kód oboru | 65-51-E/01 |
délka studia | 3 roky |
ukončení | závěrečná zkouška - výuční list |
zaměření | kuchařské práce |
Podmínky pro přijetí
- určeno pro uchazeče se speciálními vzdělávacími potřebami ze ZŠ, a to i z nižších tříd
- školní přijímací zkouška
- dobrý zdravotní stav (nutné potvrzení lékaře)
Uplatnění absolventa
- kuchařské práce ve stravovacích zařízeních
- restaurace, jídelny, hotely, penziony
- školská zařízení
- zdravotnické a sociální služby
Popis oboru
Absolvent během studia získává znalosti a dovednosti v přípravě a úpravě surovin a jejich využití v teplé a studené kuchyni a obsluhy kuchyňských zařízení. Odborný výcvik je prováděn ve školních kuchyních pod dozorem učitele odborné praxe a v dalších stravovacích zařízeních pod dozorem odborníků.
Učební plán oboru Stravovací a ubyt. služby
předmět | 1. | 2. | 3. |
---|---|---|---|
Český jazyk | |||
Občanská výchova | |||
Matematika | |||
Výtvarná výchova | |||
Aktivizční činnosti | |||
Tělesná výchova | |||
Informační a komunikační technologie | |||
Technologie | |||
Potraviny a výživa | |||
Zařízení závodů | |||
Stolničení | |||
Hospodářské výpočty | |||
Společenská výchova | |||
Psychologie | |||
Odborný výcvik |